kop

Home Basics Origami Fractalen Getaltheorie Betegelingen Woordenboek Links Mijn boeken ster Contact
mijn eerste boek

voorpagina math art for the coffee table 1

Op 25 maart 2014 verscheen mijn boek "Math Art for the Coffee Table: Uniform Star Patterns". Het is een plaatjes boek. Je bladert het door. Je ziet dan bijna 100 decoratieve patronen, die erg doen denken aan de decoraties uit Islamitische landen gedurende de bloeiperiode vanhet kalifaten tijdperk. Het Alhambra is een van de mooiste en beroemdste voorbeelden hiervan. Maar in mijn boek zijn de decoraties toch net anders. Dat komt omdat ik mij grote beperkingen heb opgelegd. De ontwerpen moesten bestaan uit regelmatige veelhoeken, dus opgebouwd zijn van regelmatige driehoeken, vierkanten, regelmatig vijfhoeken enz plus de regelmatige sterren. Regelmatige sterren zijn sterren waarvan alle sterpunten precies hetzelfde zijn.

regelmatige vijfhoek gebruikt voor het
maken van een houten doos.
regelmatige vijfpuntige ster, ook van hout.

 

Dit is een van de ontwerpen uit het boek. Het bestaat uit regelmatige achtpuntige en regelmatige zespuntige sterren. Verder zijn er vierkanten en achthoeken.In het boek is het op A4 formaat te bewonderen

 

Hier is nog een pagina:

"Plate VI" in het boek. Drie, vier en zespuntige sterren, drie- vier- en twaalfhoeken.

 

Het is een toegankelijk boek, ideaal om cadeau te doen, ook en misschien wel juist, aan mensen die "niets met wiskunde hebben".

Achterin het boek staan eenvoudige tekeningen, die laten zien welk deel van het patroon herhaald wordt.

Er zijn verschillende toepassingen te bedenken, zoals b.v. muur en vloerdecoraties. De tekeningen zijn op iedere schaal te maken. U kunt contact met mij opnemen als u hierover ideeën heeft.

Het boek is te koop op Amazon.com: Math art for the coffee table

Hieronder nog een laatste "Plate" uit het boek:

"Plate LXXII"

  

 

 

 

 

naar begin pagina

©jos hendriks, 2008-2016